Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 10 oktober 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Op zoek naar de koude oorlog in Leiden

Het Leidsch Dagblad gaat in de aanloop naar de viering van dertig jaar val van de muur op zoek naar verhalen over de koude oorlog in Leiden en omstreken.

Dit najaar gaat het Leidsch Dagblad op zoek naar gebouwde resten van de Koude Oorlog in de Sleutelstad en naar het verhaal erachter, van de geheimzinnige bunker aan de Kwaaklaan in Oegstgeest tot vliegveld Valkenburg.

Lezers kunnen hierbij helpen met hun verhalen over plekken in Leiden en omgeving die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Koude Oorlog, zoals de BB-Commandopost op Oud-Poelgeest of de schuilkelder onder het Leidse stadhuis. Wie was betrokken bij de ’werkelijkheidsoefeningen’ van de BB of bij de protesten tegen nucleaire wapens op vliegveld Valkenburg? Reacties kunnen naar stadsredactie@leidschdagblad.nl.

Link naar het artikel in het LD