Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Vrijdag 20 september 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Alfred Pop over het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek

In een interview met Alfred Pop, voorzitter van het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek, omschrijft hij het genootschap als een waakhond die hard nodig is - en blijft. Het CHG leverde een uitgebreide zienswijze over de aanleg van de Duinpolderweg en andere gemeentegrens overschrijdende infrastructurele projecten.

Maar ook bij heel lokale projecten is CHG aanwezig en trekt samen met lokale historische verenigingen op tegen plannen die in hun ogen het landschap en cultuurhistorisch erfgoed bedreigen. 
Waar de aangesloten historische verenigingen zich vooral binnen de dorpsgrenzen bewegen, houdt het CHG zich nadrukkelijk ook bezig met het landschap. Het CHG heeft ook een belangrijke ondersteunende functie voor de lokale verenigingen. 'Als verenigingen een zienswijze op een plan willen indienen, weten ze vaak niet hoe ze dat moeten doen. Wij hebben hier binnen het CHG deskundigheid opgebouwd als het gaat om ruimtelijke ordening en omgevingsvergunningen en kunnen ze dan helpen', aldus Pop.

Zie voor het hele interview het Leidsch Dagblad van 19 september.