Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 15 augustus 2019

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Bewoners van kasteel Duivenvoorde gaan verhuizen

Al sinds 1226 woont de familielijn Van Wassenaer op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Aan die traditie komt een eind, nu de huidige bewoners vertrekken.

Ludolphine Schimmelpenninck van der Oye en haar man Roland van Haersma Buma, bewoners van kasteel Duivenvoorde, gaan verhuizen. Voor hen woonden de ouders van Ludolphine Schimmelpenninck van der Oyen op het kasteel, daar weer voor een oudere tante. In 1626 heette de eerste bewoner van kasteel Duivenvoorde Philips van Wassenaer, sindsdien is de familielijn nooit onderbroken geweest. Wel werd het eigendom soms voortgezet via de vrouwelijke lijn, vandaar de verschillende familienamen: Van Wassenaer, Steengracht, Schimmelpenninck van der Oye. 

Wanneer de huidige bewoners verhuisd zijn wordt ook de zuidvleugel openbaar toegankelijk. De inrichting van de kamers zal grotendeels intact blijven, wel wordt op de bovenverdieping waarschijnlijk een bruidssuite ingericht.

Bron: NRC 15 augustus 2019