Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 19 december 2018

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Kerstvakantie in Archeon

In de kerstvakantie is Museumpark Archeon de allerleukste locatie voor een familie-uitje. Iedereen heeft het hier naar z’n zin. Er zijn verschillende interessante maar toegankelijke exposities. Er is een grote geweldig leuke overdekte ijsbaan. Behalve de speeltuin met groot buitenspeelgoed is er ook een trekveer over het meertje en een echte doolhof.

De 43 locaties zijn gevuld met ‘bewoners’ die alles weten te vertellen over hun historische periode, over hun huis, hun werk en hun kleding. Ook zijn er veel activiteiten die door deze ‘bewoners’ worden begeleid. Zo kun je helpen broodjes bakken of een vilten armbandje maken. Of, je komt zomaar een bronsgieter tegen of een middeleeuwse smid of een echte Romeinse soldaat. Op het middeleeuwse marktplein is zwaardvechten en van de Romeinen leer je exerceren in het Romeinse leger. Aan het einde van de dag geniet je natuurlijk een heerlijke pannenkoek of een echt winters gerecht.

Archeon: het leukste vakantie uitje!

Lees meer