Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 29 november 2018

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp

Een cyclus van drie lezingen over de archeologische opgravingen in 2013

De afgelopen decennia is in Leiderdorp een aantal archeologische opgravingen verricht, de laatste in 2013 op het Samsonveldje. Deze leverden vooral vondsten op uit de vroege middeleeuwen. Leiderdorp is een belangrijke vindplaats van resten uit die periode. In samenwerking met het Leiderdorps Museum organiseert de LVU drie lezingen, waarin de onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam ingaan op die vondsten en hun betekenis.                                                                

‘Handels­plaatsen van Vikingen, Franken en Angelsaksen in de tijd van Karel de Grote’ (hier inschrijven).

·       Woensdag 19 december, 19.30 – 21.00 uur: Arno Verhoeven, ‘Nieuw licht op het vroegmiddeleeuwse Leithon – een inleiding op de tentoonstelling in het Leiderdorps Museum’ (hier inschrijven).

·       Woensdag 30 januari, 19.30 – 21.00 uur: Menno Dijkstra, ‘Rondom de oude Rijnmond – landschap en bewoning in de vroege middeleeuwen’ (hier inschrijven).

·       Woensdag 13 maart 2019, 19.30 – 21.00 uur: Arno Verhoeven, ‘Handels­plaatsen van Vikingen, Franken en Angelsaksen in de tijd van Karel de Grote’ (hier inschrijven). 

U kunt zich (hier) inschrijvenvoor de gehele cyclus.             

Het Leiderdorps Museum organiseert vanaf medio maart 2019 een tentoon­stelling over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp.