Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 27 juni 2018

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Zomer in Archeon

Altijd fijn: zomer in Archeon!

Archeon is meer dan historie!

Textiel weekend - Drakentanden - Rouwbij

Het wordt de komende weken fantastisch zomerweer. Tijd dus om een paar keer een heerlijke wandeling te maken in het museumpark. Bekijk onderweg de erven en tuinen, maar vooral ook de ‘andere’ beplanting met inheemse bomen, struiken en veel bloeiende planten. Allemaal uitgezocht om voor insecten als bijen een goede voedselplek te zijn.

Ga gewoon eens op je gemak in alle locaties naar al die mooie en creatieve details kijken, waar je tijdens evenementen niet aan toe komt. Zo zijn de wandschilderingen in het middeleeuwse koopmanshuis zeer de moeite waard om goed te bekijken. Het is tenslotte een heel verhaal (foto).

Is het een dagje iets minder weer bezoek dan de musea. Het Romeins Museum en het Archeologiehuis, met de bijzondere expositie ‘Drakentanden in de duinen. Oorlogssporen van de Atlantikwall’, staan naast de ingang van het museumpark. De Restauratiewerf met de Schepen van Zwammerdam is in het Romeinse Badhuis naast de Herberg te vinden. Daar is altijd wel iets te doen. En vergeet vooral de replica van het Romeinse schip elders in de Romeinse afdeling niet te bekijken.

Met een museumkaart zijn het park en alle locaties gratis te bezoeken!

Zie voor meer informatie www.archeon.nl