Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 16 maart 2018

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Tijdschrift voor Historische Geografie

Graag maken wij u attent op het bestaan van het Tijdschrift voor Historische Geografie (THG).

THG is hét vaktijdschrift over de geschiedenis van het cultuurlandschap van de Lage Landen, inclusief de steden. Het verschijnt vier keer per jaar en is rijk geïllustreerd. Naast artikelen en rubrieken bevat het tijdschrift berichten, recensies en een overzicht van recent verschenen literatuur. Ze laten actuele ontwikkelingen zien binnen de historische geografie en op het snijvlak met aanpalende vakgebieden zoals de stedenbouw- en architectuurgeschiedenis, de archeologie en de planologie. Regelmatig verschijnt ook een themanummer, bijvoorbeeld over bosgeschiedenis, veenweidelandschappen, landschapstoerisme of – ons meest recente nummer –  kastelen in het landschap.

THG is twee jaar geleden gestart bij Uitgeverij Verloren en bouwt voort op de traditie van het oudere Historisch-Geografisch Tijdschrift. Op onze website thg.verloren.nl kunt u alle oude artikelen uit de periode 1983-2007 terugvinden en downloaden. In de toekomst zullen ook de recente jaargangen worden toegevoegd. Om een indruk te krijgen hoe het tijdschrift er tegenwoordig uit ziet, kunt u op de site ook het eerste nummer van THG uit 2016 vinden.

Het Tijdschrift voor Historische Geografie biedt een podium aan zowel jonge als ervaren auteurs. De redactie staat altijd open voor nieuwe kopij. We wijzen u dan ook graag op de publicatiemogelijkheden voor studies die passen binnen de historisch-ruimtelijke thematiek van ons tijdschrift. Veel kennis over de ontwikkeling van het landschap is immers aanwezig bij lokale en regionale historische verenigingen of genootschappen. THG wil graag een podium bieden om die lokale en regionale kennis over het landschap te ontsluiten voor een breed en divers publiek uit binnen- en buitenland. Kijk voor de auteursrichtlijnen op thg.verloren.nl/_file/145073/Auteursaanwijzingen_THG.pdf

Ten slotte wijzen wij u graag op het aantrekkelijke introductieabonnement van 20 euro voor een complete jaargang van vier nummers. Voor studenten bedraagt dit tarief slechts 15 euro. Een goede manier om kennis te maken met het tijdschrift en de diverse onderwerpen die daarin aan bod komen. Mogen wij u als nieuwe abonnee verwelkomen in 2018? Abonneren kan telefonisch, op nummer 035-6859856 of via de website: thg.verloren.nl/abonneren

De redactie van het Tijdschrift voor Historische Geografie

Jaap Evert Abrahamse
Henk Baas
Sonja Barends
Thomas van den Brink (secretaris)
Linde Egberts
Marty de Harde
Marcel IJsselstijn
Menne Kosian
Hans Renes