Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 15 december 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Gevolgen WO1 in gebied Rijnland

Henk van der Linden, vice-voorzitter van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (www.ssew.nl) , en in die rol verantwoordelijk voor en samensteller van een reeks boeken over de gevolgen van WO1 in ons land, berichtte het volgende:  
 
Bij Uitgeverij Aspekt (www.uitgeverijaspekt.nl) verschenen reeds ‘Zeeland en de Eerste Wereldoorlog’, ‘Brabant’, ‘Amsterdam’, ‘Rotterdam’, ‘Gelderland’ en onlangs ‘Utrecht’. Al deze boeken zijn verschenen dankzij de belangeloze medewerking van vele heemkundige en historische kringen, en hun auteurs.  
 
SSEW is een Stichting die draait op vrijwilligers, en de Uitgeverij geeft het uit zonder winstoogmerk. De ‘beloning’ is exemplaren van het boek. Voor 2018 staat o.a. geprogrammeerd ‘Zuid-Holland en de Eerste Wereldoorlog’. Voor dit boek wil van der Linden ook bijdragen over het Rijnlandgebied in Zuid-Holland publiceren.   
Van der Linden vraagt of er in ons gebied onderzoeken gedaan zijn naar de gevolgen van WO1 en zijn daarover publicaties geweest? En zo ja, welke zijn dat en kunt u er mij de beschikking over geven en de toestemming om ze, indien passend, in de nieuwe bundel op te nemen?
 
Contactgegevens: Henk van der Linden, Het Molenijser 4 5211 WV
‘s-Hertogenbosch tel: 073 5495117 of 0651318635
e-mail: h.van.der.linden@tip.nl