Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 13 december 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Zwarte Tulp Prijs gaat naar bollenschuur in Lisse

De Zwarte Tulp Prijs gaat dit jaar naar Lisse Centrum Beheer B.V. Zij krijgen de stimuleringsprijs van het CultuurHistorisch Genootschap (CHG) voor het behoud en de herbestemming van de bollenschuur aan de 1e Havendwarsstraat 4 in Lisse.

Deze bollenschuur is gebouwd in 1923 als stellingenschuur met openslaande ventilatiedeuren. Het gebouw, dat “De Vergulde Zwaan” heet, herbergt nu werk-, archief- en vergaderruimten voor diverse organisaties, waaronder CHG, de EHBO en de Harddraverijvereniging.

De Werkgroep Bollenerfgoed van het CHG reikt sinds 2003 jaarlijks de Zwarte Tulp Prijs uit voor een bollenschuur die op een bijzondere manier is behouden of die een goede nieuwe bestemming heeft gekregen. Deze prijs bestaat uit een plaquette en een oorkonde. Op 8 december wordt de prijs uitgereikt.