Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zaterdag 25 november 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Cultuurprijs Zuid-Holland voor Tom Hazenberg

De Cultuurprijs Zuid-Holland gaat elk jaar naar iemand die een voortrekkersrol vervult op een werkterrein van het fonds in de provincie Zuid-Holland. Dit jaar is gekozen voor het werkgebied roerend erfgoed; erfgoed dat verplaatsbaar is of was. Aan de prijs is een geldbedrag van € 15.000 verbonden en de laureaat ontvangt tevens een trofee. De Cultuurprijs wordt op 12 maart 2018 uitgereikt in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn door de voorzitter van de afdeling Zuid-Holland, Commissaris van de Koning Jaap Smit.

Tom Hazenberg (Rotterdam, 1963) krijgt Cultuurprijs Zuid-Holland vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten. Hij is directeur van Hazenberg Archeologieen initiator van romeinsekust.nl, een weblog over het Romeins onderzoek langs de Nederlandse kust. Tom Hazenberg heeft bijzondere projecten gerealiseerd op het snijvlak van archeologie, publieksbereik en versterking van de sociale cohesie.

Momenteel werkt hij samen met Archeon aan de restauratie van de originele scheepsresten van de Romeinse Zwammerdamschepen, met als doel deze weer terug te geven aan het publiek in het nieuw op te richten Nationaal Romeins Scheepvaart Museum.