Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 18 november 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Jan Sloof benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De boekpresentatie van het laatste deel in de serie 'Voorschotense verhalen, pareltjes van Voorschoten' kreeg op vrijdag 17 november voor Jan Sloof een onverwachte en verrassende wending. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene deelde hem mee dat het de Koning heeft behaagd Jan Sloof voor zijn verdienste voor het onderzoek naar en het onder de aandacht brengen van het Voorschotens erfgoed, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Naast de Zilverfabriek bevat het boek ook wetenswaardigheden over de families Brauckman en Steinebach en zijn er prentbriefkaarten uit 1900 van Dr. Trenkler. Daarnaast zijn er bijzondere foto's van kindertehuis Stadwijk en nieuwe informatie over het schilderij 'Molens aan de Vliet' van schilder Willem Roelofsen uit de Haagse School.

Na 50 jaar mag Jan zich gevoeglijk de geschiedschrijver van Voorschoten noemen. 'Nou, dat weet ik niet', zegt hij bescheiden. 'Ik ben vooral een analytisch schrijver, feiten op een rijtje. Dat de boeken toch zo prettig leesbaar zijn is mede te danken aan mijn vrouw en aan Loes de Keuning die altijd redigeert.'

Het boek kost € 15,- en is na 17 november te koop bij Boekhandel De Kler.

Bron: Voorschotense krant