Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 2 oktober 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Nieuwe vorm voor Publieksbereik Romeinse Limes

 

De taak die stichting Romeinse Limes Nederland (RLN) vier jaar geleden op zich nam, zit er bijna op. Met het voltooien van het Onderwijsplatform op de vernieuwde website www.romeinselimes.nl wordt op 2 oktober het laatste grote deelproject afgerond. Inzet vormde de afgelopen jaren de vergroting van de bekendheid van de Romeinse limes in Nederland, in opdracht van de Nederlandse Limes Samenwerking (NLS; een verband van de provincies langs de limes en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed).

Met het gereedkomen van het Platform neemt op 1 oktober Astrid Hertog, directeur van RLN, afscheid. Zij nam begin vorig jaar het stokje over van toenmalig directeur Manon Henzen. Astrid en Manon hebben sinds 2014 een groot aantal activiteiten ontplooid die het publieksbereik van de limes ten goede komen en het netwerk versterken, zoals de website www.romeinselimes.nl, netwerkbijeenkomsten, Limes vouchers, het project Mijn Limes (met de KNHM) en het (mede-)initiëren van routes bij de ANWB en Wandelnet.

Met het afscheid van de directeur komt ook het einde van de stichting in zicht. Het bestuur bereidt de komende maanden de opheffing voor. Vanaf 2018 zal het publieksbereik van de Romeinse limes op een andere manier worden voortgezet. RLN en NLS werken momenteel uit hoe de taken van de RLN in de toekomst zullen worden georganiseerd. Op vrijdag 3 november as., tijdens de Romeinendag die RLN en RomeinenNu samen in Archeon organiseren, zullen wij u hierover informeren.