Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 22 september 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Landgoed Endegeest verkocht

Landgoed Endegeest is verkocht aan de Oudendal Groep. Dat laat de gemeente Leiden weten. Het landgoed werd verkocht door de gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen.

De Oudendal Groep wil in het kasteel en de omliggende panden een medisch - maatschappelijk park creëren. De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige panden worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt.

Johan Oudendal zegt zelf dat zijn plannen voor Endegeest nog in de kinderschoenen staan. Het is nog heel vers. Wat voorop staat is dat wij absoluut liefhebbers zijn van monumenten. In de voorwaarden staat dat er mogelijkheden zijn op het gebied van cultuur, van medische activiteiten en zorg. Wij gaan nu studeren op de vraag wat er kan en wat er mag. Dat is geen korte termijn exercitie, maar iets waar we goed naar moeten kijken.

De Oudendal Groep bezit in Leiden en omgeving meer monumentale panden. Is bekend van goed uitgevoerde restauraties aan gebouwen rondom de Burcht en de Nieuwe Rijn. In de Cobetstraat toverde de vastgoedgroep een oud transformatorgebouw om tot kinderdagverblijf. Johan Oudendal nam ook sociëteit de Burcht over en kocht de kerk aan de Haagweg aan.