Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 7 juni 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Alphen aan den Rijn in de Tweede Wereldoorlog

Volgend jaar bestaat de gemeente Alphen aan den Rijn 100 jaar. Ter gelegenheid daarvan verzorgt de Stichting Rijnlandse Historiën een publicatie over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Daarin komt uiteraard ook de Tweede Wereldoorlog aan bod. Nadruk ligt daarbij op aspecten van de oorlog die in eerdere publicatie minder zijn belicht.

In samenwerking met auteur Ruurd Kok zoekt de stichting foto’s en ooggetuigenverslagen die betrekking hebben op de oorlogsperiode in Alphen aan den Rijn. In het hoofdstuk wordt onder andere aandacht besteed aan de aanleg en het opruimen van de door de Duitse bezetter aangelegde verdedigingswerken in Alphen aan den Rijn en omgeving, de Vordere Wasserstellung. Ook de gevolgen van de luchtoorlog komen aan bod, zoals de bommen die in de gemeente terecht zijn gekomen en de vliegtuigen die in de omgeving zijn gecrasht. Mocht u beschikken over oorlogsfoto’s, ooggetuigenverslagen of andere informatie over Alphen aan den Rijn in de oorlogsjaren, dan vernemen we dat zeer graag.

Reacties kunnen worden gestuurd naar r.kok@raap.nl