Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 2 juni 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Onderzoek naar de schans Lammen

Het is de bekendste schans van de stad. De schans Lammen. En alhoewel er heel veel bekend is over de Leidse geschiedenis, weet niemand waar die precies gelegen heeft. Voor Sjaak van de Geijn reden om een speurtocht te starten. Hij vermoedt dat de iconische schans zich onder de oprit naar de Lammebrug bevindt en hij wil ’m vinden voordat de aanleg van de Rijnlandroute begint.

Van de Geijn is ervan overtuigd dat de plek gevonden zal worden. In hoeverre er restanten overgebleven zijn, moet nog blijken. De schans is geslecht, maar er heeft natuurlijk een gracht omheen gelegen en die is dicht gegooid. Die moet bij archeologisch onder zoek terug te vinden zijn.

Het verhaal van de schans is hoe dan ook een verhaal dat de Leidenaars zal interesseren. Van de Geijn hoopt dat er mensen zijn die een financiële bijdrage willen leveren. Misschien zijn er wel amateurhistorici die reeds onderzoek hebben gedaan naar de schans. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het leuk vinden om te helpen bij het archeologisch booronderzoek, mocht het zover komen. Die mensen wordt verzocht contact op te nemen met van de Geijn via het e-mailadres stichtingstrandwal@gmail.com

Bron: Leidsch Dagblad