Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 27 februari 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Leerstoel Magdalena Moons in zicht

Er is goede hoop dat er daadwerkelijk een Magdalena Moons-leerstoel aan de Universiteit Leiden komt. De financiering is zo goed als rond en de universiteit staat positief tegenover het plan om een bijzonder hoogleraar aan te stellen die onderzoek doet naar de stadsgeschiedenis van Leiden.

Een aantal oud-bestuursleden van de 3 October Vereeniging kwam ruim een jaar geleden op het idee voor een leerstoel over de Leidse geschiedenis. ,,Iedere keer dat we samenkwamen, was er nieuws over het verleden van Magdalena Moons. De vraag was: wat doen we met al die kennis?’’, zegt voorzitter André de Jong van de Stichting Leerstoel Magdalena Moons. Hij vindt het belangrijk dat er een leerstoel over de Leidse historie komt. ,,Voor iedereen die van Leiden houdt en er doorheen loopt en graag wil weten hoe het er vroeger aan toe ging.’’

Bron: Leidsch Dagblad