Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 30 januari 2017

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Voorjaarsvakantie in Archeon

Vier het voorjaar - Van Caesar tot Constantinopel

Net als andere jaren is Museumpark Archeon tot aan de opening voor het zomerseizoen op 1 april elk weekeinde open met leuke activiteiten. In de voorjaarsvakantie is Archeon alle dagen open behalve op maandag 20, dinsdag 21 februari en maandag 27 februari.

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt in Archeon het Voorjaar gevierd! Alle hutten, huizen, boerderijen en andere gebouwen worden klaargemaakt voor het komende zomerseizoen. De bedden worden gelucht, het dak gerepareerd, er worden nieuwe manden gemaakt. Kortom, alle bewoners zijn lekker bezig.

Er zijn natuurlijk ook allerlei activiteiten en er is veel te zien. De ijsbaan is de hele voorjaarsvakantie open. Heel speciaal is de expositie ‘Van Caesar tot Constantinopel’ over Romeinse kleding mét twee decors voor het maken van een echte Romeinse selfie. In het Archeologiehuis is een expositie over de Romeinse noordgrens.

Duik zo de geschiedenis in!

Lees meer  Lees meer