Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 1 december 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Voorschotense museumvoorzitter Wijckerheld Bisdom vertrekt

De negentig jarige Henk Wijckerheld Bisdom was in 2003 al betrokken bij de oprichting van Historisch Museum Voorschoten. Hij stopt als voorzitter en blijft alleen nog actief als suppoost en adviseur van het bestuur. In de negentiger jaren ontstond op initiatief van plaatsgenoot Trudo Bosch het idee om een oudheidkamer op te richten. Ze begonnen met het vergaren van spullen en in 2003 was de tijd rijp om los van OGLV een stichting Historisch Museum op te richten.

Toen begon ook de zoektocht naar een geschikt pand. Wijckerheld kwam in contact met oud-Voorschotenaar Leen Hoogvliet die behalve een supermarktketen ook een vastgoedbedrijf heeft. Dat leidde in 2006 uiteindelijk tot het huidige onderkomen. Dit pand was oud, krakkemikkig, er was enkel glas en het tochtte. Besloten werd pas huur te gaan betalen zodra dit huis gerestaureerd was. Dat werd 2013.’’