Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 24 november 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Boek met Rijnsburgse bijnamen

Het boek over Rijnsburgse bijnamen is op donderdag 3 november door schrijfster Agnes Korebrits-van Egmond – eentje van de Piemer en de Bok – gepresenteerd in gemeenschapshuis De Burgt (Burgemeester Koomansplein 1) in Rijnsburg. Op actieve wijze heeft Korebrits informatie verzameld over Rijnsburgse bijnamen en over de herkomst van die namen. Haar wetenswaardigheden zijn nu in boekvorm gepubliceerd.

Ruim twee jaar geleden benaderde Agnes Korebrits-van Egmond Bibliotheek Katwijk met het verzoek of zij haar map waarin zij Rijnsburgse bijnamen verzamelde, in de Rijnsburgse vestiging mocht neerleggen. Dit leidde al snel tot een speciale avond in de bieb over Rijnsburgse bijnamen, tot veel gesprekken met Rijnsburgers en tot een bijnamenquiz op de Rijnsburgse avond in de bibliotheek in 2015.