Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 19 oktober 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Erkenning voor Museum Voorschoten

Het Museum Voorschoten heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De Stichting Museumregister Nederland heeft recent besloten om Museum Voorschoten op te nemen in het Museumregister. Daarmee treedt het museum toe tot een kleine 500 selecte musea in Nederland die deze status hebben. 

Registratie in het Museumregister is geen sinecure. Opname vindt alleen plaats als een museale instellingen aantoonbaar voldoet aan criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Daartoe is een onderzoek door de auditoren van de stichting en de registratiecommissie noodzakelijk. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen.

De heer Henk Wijckerheld Bisdom is sinds de oprichting van Museum Voorschoten in 2003 voorzitter van het bestuur. Hij  is ongelofelijk blij met deze erkenning. "De professionalisering van het museum heeft een grote impuls gekregen met de verbouwing in 2013 en de daarop volgende herinrichting in 2014, mogelijk gemaakt door een genereuze subsidie van de Rabobank Voorschoten. Het bestuur en alle vrijwilligers hebben er met elkaar de afgelopen jaren hard aan gewerkt. En nu dan de kroon op het werk. Fantastisch!"

Voor de heer Wijckerheld Bisdom is met deze mijlpaal in de ontwikkeling van 'zijn' museum ook het moment gekomen om het stokje over te dragen. "Ik ben dit jaar 90 jaar geworden en dan wordt het tijd voor een stapje terug" zegt de nog steeds vitale voorzitter. "Ik heb trouwens een prima opvolger waar ik de afgelopen jaren zeer intensief mee heb samengewerkt".

De overdracht vindt plaats op 1 januari 2017 als René van der Smeede de voorzittershamer overneemt.