Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 18 oktober 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Nieuwsbrief speciaal: Schepen van Zwammerdam

Alle zes in de jaren zeventig opgegraven Romeinse schepen zijn terug in de gemeente Alphen aan den Rijn. De schepen zijn geconserveerd en vijf van de zes zijn tot nu toe bewaard in Lelystad. Het zesde schip, een vissersbootje, ligt al in het Romeins Museum van Museumpark Archeon.

Woensdag 12 oktober reed een konvooi vrachtwagens met containers van Lelystad naar het Rijnplein in Alphen-stad. In de containers zitten vijf schepen. De schepen zijn begeleid door archeoloog Tom Hazenberg die op het Rijnplein een korte lezing verzorgde over de herkomst en betekenis van de schepen.

De schepen worden vooralsnog door de gemeente Alphen aan den Rijn opgeslagen in afwachting van de bouw van het nieuwe Romeins Scheepvaart Museum op het terrein van Archeon. Zodra dit nieuwe gebouw gereed is, kan iedereen direct genieten van de schepen. De restauratie wordt onder het toeziend oog van de bezoekers uitgevoerd.

Alle schepen terug naar de 'roots'

Lees meer