Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 25 mei 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Museum Voorschoten bestaat 10 jaar

Het is precies 10 jaar geleden dat het Museum Voorschoten zijn huidige plek betrok in het Hart van Voorschoten. Het museum viert dat door gedurende drie maanden het pand ter beschikking te stellen aan een breed scala van kunst- en cultuurinstellingen.
 
In de tien jaar dat het Museum Voorschoten gevestigd is in de Voorstraat 17 heeft het museum zich getransformeerd van een 'uit de hand gelopen hobby' tot een professionele organisatie. Naast een rigoureuze verbouwing en herinrichting in 2013 is er veel bereikt op het gebied van kwaliteitsverbetering van tentoonstellingen en evenementen. Het museum is een plek geworden waar het goed toeven is en mede door de goede vergaderfaciliteiten weten ook vele bedrijven en verenigingen het museum te vinden.
 
 Het jubileumprogramma wordt Voorschoten aangeboden onder het motto 'Reuring in Museum Voorschoten'. Het omvat wisselende tentoonstellingen op het gebied van beelden, schilderijen en fotowerk met daarnaast muziek-, toneel- en filmvoorstellingen. Het programma is in detail te bekijken op de speciale website www.reuringmuseumvoorschoten.nl Daar kunnen ook de kaarten worden besteld voor de diverse optredens.
 
Het programma 'Reuring in Museum Voorschoten' wordt door de deelnemers gepresenteerd tijdens een Open Huis in Museum Voorschoten op zaterdag 28 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Om 16.00 uur is er de formele opening door programmamaker Kees Scholtes, bestuurslid van het Museum Voorschoten waarbij een ieder welkom is.