Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 3 mei 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Hof van Holland van Noordwijk

Het eerder dit jaar aangekondigde boek "Hof van Holland van Noordwijk" dat geschreven wordt door Miep Smitsloo is vrijwel klaar. Het zal vanaf 18 juni verkrijgbaar zijn bij de boekhandel in Noordwijk.
Intekening is mogelijk via e-mailadres: info@boekhandelvandermeer.nl

Het boek zou aanvankelijk 128 pagina's bevatten, maar er viel zoveel samen te vatten over drie eeuwen Hof van Holland, met mooie illustraties, dat het boek is gegroeid tot 258 pagina's. De verschijningsdatum valt samen met de heropening van het Hof van Holland.

De geschiedenis van het hotel wordt belicht aan de hand van kunst en literatuur, architectuur, eet- en drinkgewoonten door de eeuwen heen, en uiteraard de eigenaren en gasten. Beroemde mensen als Godfried Bomans en Freddy Heineken waren vaak terugkerende gasten. Ook de Amerikaanse president Roosevelt bracht een bezoek aan het hotel. En jazzpianiste en -zangeres Pia Beck verzorgde er concerten.

Een boek met heerlijke verhalen die de eretitel "oudste herberg van Nederland" eer aan doen.