Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 2 mei 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Het leven in Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 23 april vond de presentatie plaats van het eerste nummer van het tijdschrift "Het leven in Alphen aan den Rijn". Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Spies door streekarchivaris Arjan van 't Riet. Dit eerste nummer heeft als thema "Oorlogstijd in Alphen aan den Rijn" en is geschreven door Henk Jan Habermehl, Marloes Rijkelijkhuizen en Arjan van 't Riet.

Het blad zal artikelen opnemen over het dagelijks leven in Alphen aan den Rijn vanaf 1850 tot nu met veel historische foto's. Het is bedoeld voor alle Alphenaren die iets meer willen weten over de geschiedenis van hun woonplaats.Elk nummer van de elfdelige serie krijgt een eigen thema.

De uitgave is een samenwerking tussen Streekarchief Rijnlands Midden en Uitgeverij Optima. Het tijdschrift is verkrijgbaar bij de boekhandels in Alphen aan den Rijn.