Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 11 april 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Schenking maakt renovatie Nic. Barnhoornweg 44 mogelijk

Na het overlijden van baron Henk Taets van Amerongen op 24 augustus 2015 werd duidelijk dat het Genootschap Oud Noordwijk een schenking tegemoet kon zien uit de erfenis. Op 22 maart troffen bestuursleden van de Stichting Calorama-Everwijn-Taets van Amerongen en het Genootschap Oud Noordwijk elkaar om de bestemming van het legaat, bestaande uit een geldbedrag, te bespreken. In goed overleg werd afgesproken dat het bedrag besteed gaat worden aan de restauratie en renovatie van het pand Nic. Barnhoornweg 44.

De woning aan de Nic. Barnhoornweg werd onlangs door de gemeente Noordwijk aangekocht met de bedoeling dat het op termijn onderdeel gaat uitmaken van het Museum Noordwijk, dat samen met Streekmuseum Veldzicht onder de paraplu van het Genootschap Oud Noorwijk opereert.

De aankoop van het pand naast het huidige museum aan het Jan Kroonsplein, waar het genootschap al langer haar oog op had laten vallen, werd urgent omdat de kans bestond dat het gesloopt zou worden door projectontwikkelaar Burgland.