Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 8 april 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Duivenvoordecorridor: Groen of Rood?

Spaar de Duivenvoordecorridor, de laatste open ruimte tussen Voorschoten en Leidschendam. Bouw daar zo min mogelijk woningen en houd natuur en landschap daar zoveel mogelijk in tact. Dat is de centrale boodschap in de brochure die de Vereniging tot behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten - samen met 11 andere organisaties - heeft uitgebracht over het belang van het eeuwenoude open landschap rond Kasteel Duivenvoorde.

Zij adviseren de gemeentebesturen van Leidschendam-Voorburg en Voorschoten het geld dat ze geinvesteerd hebben in het verwijderen van de kassen uit de Duivenvoordecorridor te beschouwen als een investering in het behoud en de ontwikkeling van waardevolle natuur en een aantrekkelijk landschap; een investering die zich terugbetaalt in een verbetering van het leefklimaat en de aantrekkelijkheid van hun gemeente als woonplaats.

De brochure is vooral geschreven om ook de inwoners van beide gemeenten te informeren over de unieke waarden van de Duivenvoordecorridor. De brochure is huis aan huis verspreid en te verkrijgen door een mailtje te sturen naar bestuur@oudgroenenleefbaarvoorschoten.nl