Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 2 maart 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Ken je Leiden

Ken je Leiden  is samengesteld door "stadshistoricus"  en Leidenkenner Cor Smit, onder meer bekend door Het Leiden Boek en de Historische Canon van Leiden.Wanneer werd Leiden eigenlijk gesticht? Wat is het Mirakel van Leiden? 

Welke Olympische en wereldkampioenen komen uit de Sleutelstad? Waarom wordt Leiden eigenlijk Sleutelstad genoemd? Wat is een Leidse glipper? Wat is het hoogste gebouw in de stad? Hoeveel geheime tunnels zijn er in de binnenstad? Hoe komt de wijk Stevenshof aan haar naam? Zo maar wat vragen die gesteld én beantwoord worden in het boekje Ken je Leiden. In quiz-vorm maakt u kennis met de Sleutelstad.

Voor wie er al langer wonen een leuke test om te bewijzen dat zij echte Leidenaars zijn, voor bezoekers en nieuwkomers een speelse manier om meer over deze stad te weten te komen en in te burgeren.