Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Maandag 1 februari 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Boekuitgave Historie Hof van Holland Noordwijk

Enkele Noordwijkers en niet-Noordwijkers besloten in 2013 het leegstaande en snel verloederende historische pand, het Hof van Holland, van de ondergang te redden en nieuw leven in te blazen.

Gedurende het proces van plannen maken en ontwikkeling is bij Leon van Reisen, liefhebber van de Noordwijkse historie, het plan ontstaan de rijke historie van het Hof van Holland in boekvorm vast te leggen. Journaliste en publiciste Miep Smitsloo werd bereid gevonden deze uitgave samen te stellen. Inmiddels is een schat aan gegevens verzameld en zijn diverse personen geïnterviewd die een relatie hadden of hebben met het Hof van Holland. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer Noordwijkers en uiteraard ook niet-Noordwijkers voor wie het Hof van Holland een rol heeft gespeeld in hun leven. Denk maar aan de talloze trouwpartijen, jubilea, vergaderingen en grote feesten die vele inwoners van de regio in het ‘Hof’ hebben gevierd.

Miep Smitsloo, de samenstelster van het boek, is daarom op zoek naar informatie, anekdotes, foto’s en herinneringen die hopelijk hiervoor beschikbaar gesteld zullen worden. Op deze manier denkt ze een belangrijk onderdeel van de Noordwijkse geschiedenis te kunnen documenteren.

De rijk geïllustreerde boekuitgave zal 128 pagina’s vol interessante informatie bevatten en medio 2016 verschijnen ter gelegenheid van de oplevering van het herboren Hof van Holland én het 150-jarig bestaan van de badplaats, want ook daarin heeft het Hof van Holland en een van voormalige eigenaars, de familie Konijnenburg, een grote rol gespeeld. Vormgeving en realisatie is in handen van de historische uitgeverij Verhoog & Warmerdam in Noordwijk.

Wie informatie, anekdotes, foto’s en herinneringen aan Hof van Holland heeft, kan zich per e-mail richten tot Miep Smitsloo: miepsmitsloo@planet.nl of bellen: 06-53428888.