Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 26 januari 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Sloop boerderij in Voorhout uit 1800 aanstaande.

De markante boerderij op de hoek van de Herenstraat/Leidsevaart gaat tegen de vlakte. Het bouwwerk uit omstreeks 1800 moet plaatsmaken voor de nieuwe Nagelbrug met grote rotonde.

Voor de bouw van de nieuwe constructie hoeft de boerderij in principe niet weg - er is namelijk voldoende ruimte -, maar de ’turborotonde’ komt dusdanig dicht bij het huis te liggen dat volgens de provincie zeer prijzige ’beschermingsmaatregelen’ nodig zijn. Het pand voldoet daarnaast niet meer aan de ’hedendaagse eisen’. Daarop heeft de provincie Zuid-Holland als opdrachtgever van de nieuwe wegconstructie besloten de boerderij op te kopen en te slopen.

Voorzitter Cok van Steijn van Historische Kring Voorhout (HKV) heeft liever niet dat de boerderij wordt gesloopt. Het is een echt Voorhouts dorpsgezicht. De boerderij is het eerste wat je ziet als je het dorp binnen rijdt. HKV is daarom niet van plan het erbij te laten zitten. ,,Als kring houden wij altijd de sloopvergunningen bij, maar deze keer hebben we hem nog niet gezien’’, zegt de voorzitter.

Bron: Leidsch Dagblad 26-01-2016