Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Zaterdag 23 januari 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Sluisje van Roelofarendsveen heeft nieuwe deuren

Het sluisje van Roelofarendsveen heeft nieuwe deuren. Eindelijk, want het is tot twee keer toe uitgesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De huidige sluis werd gebouwd in het jaar 1894.

Eerder zou het hoogheemraadschap, eigenaar en beheerder van de sluis, de deuren al vervangen tijdens de werkzaamheden aan de kades deze zomer.
Dat lukte niet, omdat er meer voorbereidingstijd nodig was. Toen stond renovatie voor de maanden oktober of november op de planning. Dat lukte onder andere niet omdat de deuren niet op tijd geleverd konden worden.

Het waterschap heeft de sluis gerenoveerd. De gemeente Kaag en Braassem neemt het beheer nu over. De sluis heeft geen functie voor de waterhuishouding, dus vindt het hoogheemraadschap het beheer nu niet meer zijn taak. Voor recreatie is de sluis wel belangrijk.