Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zaterdag 16 januari 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Nieuwe eigenaar voor Ruine van Teylingen

TEYLINGEN - De Ruïne van Teylingen is door de rijksoverheid overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie (NMo). Naast het voormalig slot veranderden nog 28 andere monumenten in Nederland van eigenaar.


De NMo krijgt van minister Stef Blok (wonen en rijksdienst) budget voor restauratie van het middeleeuwse bouwwerk aan de Teylingerlaan. Die restauratie is volgens hem op korte termijn nodig.

Een inspectie van de over te dragen monumenten heeft uitgewezen dat twee gebouwen achterstallig onderhoud hebben. Dat geldt voor de Ruïne van Teylingen en voor het Gotisch Huis in Kampen. De minister heeft met de NMo afgesproken dat de organisatie hier financiële compensatie voor krijgt.

NMo is in 2014 opgericht om door middel van schaalvergroting zo efficiënt mogelijk monumenten door heel Nederland te onderhouden en voor latere generaties te behouden. Dit is gedaan naar Engels voorbeeld waar National Trust ruim vierhonderd monumenten beheert.

Meer informatie over de ruïne kunt u vinden op: http://www.bollenburcht.nl/ruine.html