Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Woensdag 6 januari 2016

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Leidse STAG Drukkerij deel I

Dit boek beschrijft het eerste deel van de geschiedenis van een drukkerij die voortkwam uit de studenten protesten in de jaren 1968/69; een tijd waarin veel actiegroepen ontstonden. De ALSV (Algemene Leidse Studenten Vereniging), opgericht in 1967, beheerde een drukkerij voor studenten en actiegroepen, die echter al in 1971 overging in de LFS (Leidse Studenten Federatie).

De schrijfster, Ine Leermakers, was de enige persoon in deze drukkerij die vanaf de oprichting tot aan de overdracht in 1989 aan drukkerij Nautilus (een commercieel bedrijf) bestuurslid bleef.

In dit boek "Een rebelse meid", schept Ine Leermakers met haar levensgeschiedenis, die als een rode draad door dit boek loopt, een sfeer van deze bijzondere generatie babyboomers. Het boekwerk wordt in drie delen uitgegeven. Het eerste deel speelt zich af  op de locatie Noordeinde.

Uitgeverij Barabinsk
ISBN 978-90-73983-22-9