Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 10 december 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Voorkom bebouwing Duivenvoordecorridor

Twaalf lokale, regionale en provinciale organisaties hebben de provincie Zuid-Holland gevraagd te voorkomen dat er in de open ruimte tussen de bebouwing  van Voorschoten en Leidschendam grotere en kleinere woonwijken ontstaan. De organisaties wijzen erop dat deze ruimt, de Duivenvoordecorridor, de laatste verbinding is tussen het Groene Hart en de polders en buitenplaatsen tussen Den Haag en Leiden.

In hun brief wijzen de organisaties erop dat het beleid van de provincie is om dit gehele gebied van polders en buitenplaatsen – inclusief de Duivenvoordecorridor – als “Kroonjuweel cultureel erfgoed” in stand te houden. En daar geen verstedelijking toe te staan.

Aan Voorschoten en Leidschendam heeft het samenwerkingsverband gevraagd nu niet hals over de kop beslissingen te nemen die nooit meer teruggedraaid kunne worden, maar voldoende tijd te nemen om zich te bezinnen op hun oorspronkelijke bedoelingen met de Duivenvoordecorridor, om de huidige woningbouwplannen voor deze corridor kritisch te laten onderzoeken en tegelijkertijd serieuze alternatieven voor de huidige plannen te laten onderzoeken.