Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 27 november 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Hooglandse Kerkgracht 29 te boek

Loek Dijkman heeft een boek samengesteld over het pand ’t Land van Beloften, Hooglandse Kerkgracht 29 te Leiden.  Dijkman, eigenaar van het pand sinds 2000, geeft in zijn boek een zo compleet mogelijk beeld van de historie van het huis en zijn bewoners. Van ingekwartierde soldaten en tijdelijk hurende studenten tot jeneverstokers, professoren en  burgemeesters.

Waar mogelijk biedt Dijkman een  inkijkje in de bouwkundige aanpassingen die het gebouw onderging. Bovenal wil Dijkman zijn huis in het boek plaatsen in de geschiedenis. Hij wil de lezer laten zien wat het huis zelf meemaakte, schrijft hij in zijn voorwoord. Als residentie van welgestelde en invloedrijke personen lopen er allerlei lijntjes direct of indirect naar gebeurtenissen in de stad en de vaderlandse geschiedenis.

Het boek is op vrijdag 27 november aangeboden aan burgemeester Lenferink en is te koop in de boekhandel.