Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 11 november 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Vossius Latini Collectie gedigitaliseerd

Op kosten van de wetenschappelijke uitgeverij Koninklijke Brill hebben de Universitaire Bibliotheken Leiden de Vossius Latini Collectie de afgelopen twee jaar gedigitaliseerd. De eeuwenoude handschriften staan nu online, Studenten en onderzoekers van de Universiteit Leiden hebben gratis toegang tot de Codices Online, buitenstaanders betalen een redelijk bedrag per dag.

De Vossius Latini Collectie bestaat uit 465 zeldzame handschriften die in de loop van de 17e eeuw bijeengebracht werden door de in Leiden geboren boekverzamelaar Isaac Vossius (1618-1689). In de collectie zit ook een 7de-eeuws  exemplaar van de "Geschiedenis van de Franken"van bisschop Gregorius van Tours (538-594). Hij was de eerste die meende dat Jozef de piramides in Egypte liet bouwen als graanschuren.