Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 5 november 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

"Schaatsers bij een Hollandse stad" terug op kasteel Duivenvoorde!

Sinds 5 november 2015 is de "verloren zoon" terug op kasteel Duivenvoorde!

Ooit bevond zich het prachtige schilderij 'Schaatsers bij een Hollandse stad' van Andreas Schelfhout op kasteel Duivenvoorde in Leidschendam. Helaas raakte het werk in 1913 uit het zicht. Onlangs kwam het geheel onverwachts weer op de markt en het was nu of nooit voor Duivenvoorde. Veel fondsen (Vereniging Rembrandt, VSBfonds en Fonds 1818) steunden de actie. Ook het grote publiek werd om hulp gevraagd met een  crowdfundingsactie via het platform Voor de kunst. Het schilderij is nu weer te bezichtigen in het kasteel.

Openingstijden Museum en Park

Kasteel Duivenvoorde is tijdens het museum seizoen 2015 geopend van 18 april t/m 24 oktober 2015, op zondag en maandag gesloten.  Tijdens de andere dagen verzorgen deskundige gidsen om 14.00 uur en 15.30 uur een rondleiding voor de bezoekers, waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden. Het kasteel is het gehele jaar beschikbaar voor huwelijken, bruidsreportages, diners en recepties.

http://www.kasteelduivenvoorde.nl