Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 22 september 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Nieuwe app vol wetenschappelijke geschiedenis van Leiden

De wetenschappelijke geschiedenis van Leiden ‘stad van ontdekkingen’ is nu op elke straathoek te vinden. Dankzij 27 nieuwe informatieborden én een app kan iedereen die Leidse ontdekkingen leren kennen.

De borden en de app introduceren op historische locaties alle ontdekkingen en vertellen waarom deze vondsten vandaag de dag nog altijd relevant zijn. Vrijwel iedereen gebruikt bijvoorbeeld dagelijks een moderne variant van een Leidse ontdekking. De door Pieter van Musschenbroeck ontdekte ‘Leidse fles’ bleek namelijk de eerste zogeheten elektrische condensator, een onderdeel dat van groot belang is voor je mobiele telefoon.

Leiden Discoveries, een initiatief van prof.dr. Ton van Raan, is gerealiseerd door de Stichting Leidse Ontdekkingen, met steun van onder anderen de Gemeente Leiden en de Universiteit Leiden, die in het kader vanwege haar 440-jarig bestaan bijdraagt aan het project. Het handige aan de app is dat hij ook offline te gebruiken is en dat je zelf onderwerpen kan kiezen die jou of bijvoorbeeld je kleinkinderen interesseren.

De app is te downloaden via de App store en Google play gratis te downloaden. Ook kunt u de onderstaande link volgen:

http://leidendiscoveries.nl/