Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 15 september 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

2 nieuwe publicaties over Leiden

Deze maand verschijnen er twee nieuwe publicaties over Leiden. In de serie ‘Bodemschatten en bouwgeheimen’ verschijnt Het Stadhuis van Leiden. De restauratie van de bestuursverdieping geschreven door Barbara Laan. Karakteristiek voor het stadhuis van Leiden is de combinatie van de eeuwenoude voorgevel aan de Breestraat en het daarachter gelegen ‘moderne’ gebouw dat na de brand van 1929 door de architect C.J. Blaauw is ontworpen. Dit boek gaat uitgebreid in op de realisatie van het ontwerp van Blaauw en het recente herstel van zijn geniale architectonisch concept.

Als volgt verschijnt 28 september de Drie oktober-lezing 2015 welke door Anton van der Lem is geschreven. De lezing draagt de titel Willem van Oranje en Leiden. Het onderwerp van de Drie oktober-lezing van dit jaar is de relatie tussen Willem van Oranje en de stad Leiden. Spreker Anton van der Lem plaatst deze relatie tegen de achtergrond van Willems strijd voor de geloofsvrijheid en de privileges van de Nederlanden en besteedt veel aandacht aan de rol van de prins als organisator van Leidens ontzet.

Beide publicaties zijn door Primavera Pers uitgegeven en kunnen bij boekenwinkel Burgersdijk & Niermans gereserveerd worden. www.b-n.nl