Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 8 september 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Open Monumenten dagen 2015

Aankomend weekend is het weer tijd voor de open monument dagen! Dit jaar staan 12 & 13 september in het teken van Kunst & Ambacht. Natuurlijk doet de Historische stad Leiden hier ook weer aan mee. Er is volop aandacht voor de Leidse architectuur. Tegelijkertijd wordt de ambachtskant in het monument volop belicht met aandacht voor de decoratieve en  toegepaste kunsten. Uiteraard is er bij dit alles speciale aandacht voor de Leidse lakenindustrie en de sporen die dit in de stad heeft  achtergelaten.

Door op de onderstaande link te klikken kunt u het programmaboekje met de 36 geselecteerde monumenten alvast doornemen!Het boekje is trouwens ook gratis op te halen bij o.a. het Stadhuis, de bibliotheek en een aantal boekwinkels. Tijdens de dagen zelf (12 en 13 september) zijn de boekjes - zolang de voorraad strekt - ook verkrijgbaar bij de open monumenten.

Programmaboekje Monumentendag Leiden:https://openmonumentendagenleiden.nl/nl/nieuws/programmaboekje-vanaf-5-september-beschikbaar

Voor alle andere monumenten en bijbehorende activiteiten bij u in de regio kunt u gemakkelijk zoeken via: http://www.openmonumentendag.nl/zoek/