Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 26 juni 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Historische Canon Hoogheemraadschap Rijnland

Er is een Canon van Rijnland verschenen. Van het Hoogheemraadschap wel te verstaan. De Canon werd samengesteld door P. Schevenhoven en is uitgegeven door Primavera Pers te Leiden.

Dertig vensters, dertig momentopnamen van duizend jaar waterstaatsgeschiedenis in het gebied van het hoogheemraadschap van Rijnland. De vensters tonen hoe een grotendeels onbewoond gebied in cultuur gebracht werd en hoe de zorg voor droge voeten zich daar ontwikkelde. De laatste honderd jaar is daar de zorg voor schoon water bijgekomen. De keuze van dertig momentopnamen heeft iets willekeurigs. Op goede gronden zouden andere momenten te bedenken zijn. Belangrijke veranderingen en ontwikkelingen of gebeurtenissen waarvan de gevolgen nog altijd zichtbaar zijn, waren het criterium om een plaats in de canon te krijgen.

72 pag., 32 illustraties in kleur
ISBN 978-90-5997-197-4
€12.50