Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Vrijdag 24 april 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Gilde Zoetermeer Stadsgidsen organiseert historische koetstochten

Gilde Zoetermeer Stadsgidsen organiseert 6 keer per jaar Historische Koetstochten door Zoetermeer en omgeving. Deze koetstochten zijn thematochten waarin enkele hoogtepunten uit de Zoetermeerse geschiedenis de revue passeren.

De tochten zijn enkele jaren geleden opgezet in het kader van Zoetermeer 1000 jaar en behandelen de thema’s “Drooglegging van het Zoetermeerse Meer” en “De slag om Zoetermeer”, in het kader van Leiden’s Ontzet. De tweede en nieuwe koetsrit van dit jaar heeft als thema “Op zoek naar Maria van Wilsveen” Dit gaat om een mysterieuze geschiedenis van een bedevaart.

Door op onderstaande link te klikken verschijnt het programma voor de 6 koetstochten die tussen mei en september 2015 gepland staan. Ook vindt u hier de gegevens om een reservering te maken.

http://www.svcz.nl/wp-content/uploads/2015/02/Wandel-fiets-en-koetstochten-schema-2015.pdf