Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Dinsdag 14 april 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Geschiedenis autobusonderneming NAL in levendig boek beschreven.

Onder de titel De bus van Langhout heeft de Alphense historicus Hans van der Wereld de geschiedenis van de autobusonderneming NAL (Nieuwkoop – Alphen aan den Rijn – Ter Aar) van de familie Langhout uit Ter Aar te boek gesteld. NAL was de bedrijfsnaam waaronder de firma  van 1926 tot 1980 autobusdiensten in het Groene Hart van de Nederlandse provincie Zuid-Holland exploiteerde. In een bijna 300 bladzijden tellende uitgave, die voorzien is van veel foto’s, wordt het voormalige busbedrijf in de herinnering teruggeroepen.

Het boek gaat diep in op het wel en wee van de onderneming, die in 1923 in Woubrugge werd opgericht en in 1926 door chauffeur/firmant P. Langhout voor eigen rekening in Ter Aar werd voortgezet. In het boek zijn alle bussen die tussen 1923 en 1980 zijn gebruikt opgenomen. Daarnaast wordt er ook het woord gelaten aan diverse chauffeurs die op deze lijn voor de NAL hebben gereden. De bus van Langhout is een interessante uitgave voor de bewoners van de Rijnstreek. Het boek is te bestellen via boekscout.nl