Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 31 maart 2015

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Opnieuw een stukje van Romeins kanaal van Corbulo gevonden

Nadat er in februari al een nieuw gedeelte van het Romeinse kanaal van Corbulo werd ontdekt bij Leidschendam, is een archeologisch bureau nu in Voorschoten op een ontbrekend stukje van dit kanaal gestuit. Dat meldt het Leidsch Dagblad vandaag. Het Kanaal van Corbulo is een rond 50 na Chr. gegraven Romeins kanaal in Zuid-Holland dat de mondingen van de Maas en de Rijn in de Hollandse delta met elkaar verbond. Delen van het kanaal bleven in gebruik tot ongeveer 270 na Chr.

Het artikel is zowel in de krant als op de website van het Leidsch Dagblad terug te vinden. Aangezien het online artikel een premium artikel betreft, dient u zich wel te registreren. U kunt dan vervolgens elke maand 10 premium artikelen gratis raadplegen. Via deze link komt u direct bij het juiste artikel: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article27353538.ece/Weer-stukje-Kanaal-van-Corbulo-gevonden-in-Voorschoten_