Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Donderdag 9 oktober 2014

Stichting Historische Publicaties Holland-Rijnland

Website Rijnlandgeschiedenis.nl gelanceerd

De nieuwe website Rijnlandgeschiedenis.nl is gelanceerd op het Famillement dat 8 oktober werd gehouden in de Hooglandse Kerk in Leiden. Trots presenteerden voorzitter Wim Bleijie en historicus/webmaster a.i. Cor Smit dit nieuwe forum voor verenigingen, instellingen en andere organisaties die zich binnen Rijnland bezighouden met lokale en regionale geschiedenis en erfgoed.


Wat biedt de website

Bij de lancering hadden reeds negen deelnemende organisaties hun nieuws en agenda-items op de site geplaatst en een eigen pagina aangemaakt. Verschillende andere hadden al laten weten dit binnenkort te zullen doen.

De site biedt momenteel vooral nieuws en agenda-items plus verenigingspagina's en links naar interessante andere sites. Binnenkort wordt ze uitgebreid met een database met artikelen en een forum waar leden van verenigingen ervaringen uit kunnen wisselen en met vragen terecht kunnen. Zo ontstaat een nieuw platform voor iedereen die zich met lokale en regionale geschiedenis in Rijnland bezig houdt en een extra middel om wat men doet aan het publiek te vertellen.

Aanvullen​d

De website biedt zo extra mogelijkheden voor iedereen. Het is zeker niet bedoeld om de eigen bladen of websites van de verenigingen en andere instellingen overbodig te maken. Die bieden de leden meer en andere informatie. Het is een mooie aanvulling die communicatie, uitwisseling en delen van ervaringen mogelijk maakt en een mogelijkheid extra bekendheid te geven aan wat iedere deelnemende organisatie te bieden heeft.

De aangesloten verenigingen hebben zelf de hand in wat zij op de site kwijt kunnen. Zij kunnen op eenvoudige wijze zelf hun pagina's aanmaken en berichten plaatsen.

Aansluiting

Iedere organisatie op het gebied van geschiedenis en erfgoed in Rijnland kan zich aansluiten. Zij kunnen zich aanmelden via een mail naar info@rijnlandgeschiedenis.nl. Vermeldt daarin ook het emailadres dat door uw eigen webmaster hiervoor gebruikt zal worden.

Voor deelname aan de site wordt een kleine bijdrage gevraagd, dat bestemd is voor het onderhoud en verdere uitbreiding van de site. De deelnemende organisatie zullen via een redactieraad bij het beleid van de site betrokken worden.