Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Donderdag 10 september 2015

Rijksmuseum van Oudheden

Pop-up Museumshop Rijksmuseum van Oudheden

Aan één van de gezelligste grachten van Leiden bevindt zich tegenwoordig een pop-up Museumshop van Rijksmuseum van Oudheden. Het museum houdt vanwege een verbouwing tot medio december 2015 haar deuren dicht, maar heeft de museumshop tijdelijk verhuisd naar de Nieuwe Rijn 26. Ondanks dat dit pand vrij klein is, biedt het ruimte aan een breed aanbod van boeken voor jong en oud over Egypte, de Klassieke Oudheid, het oude Nabije Oosten, vaderlandse geschiedenis en archeologie in het algemeen. Verder treft u er een ruime selectie dvd’s, replica’s, sieraden, glas, litho’s, souvenirs, ansichtkaarten en keramiek.

Tijdens de tijdelijke sluiting van het museum zijn er verschillende extra activiteiten gepland. Op dinsdag 15 september, om 19.30 uur, treedt conservator Annemarieke Willemsen aan voor een lezing over middeleeuwse kledingaccessoires (entree € 5). Er zijn ook nog een paar plekken vrij voor de workshop Koptisch boekbinden op dinsdag 29 december (kosten € 35, incl. materialen). Verder staat er op 17 en 18 oktober de stadswandeling 'Leiden en de oudheid' op de planning en is er zondag 27 september, 25 oktober en 29 november een tweedehands boekenmarkt.