Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Zaterdag 7 november 2015

Oegstgeest, Vereniging Oud Oegstgeest

Over Oegstgeest, november 2015

In het november nummer van "Over Oegstgeest", het halfjaarlijks tijdschrift van de Vereniging Oud Oegstgeest, een interessante, niet eens voorziene culturele "schakel" die enige artikelen met elkaar verbindt: Jan Wolkers die een paar keer terug keert in de collectieve herinnering van zijn geboortedorp Oegstgeest. Te weten: in een interview met Teun Heeren, in een historische schets van een gebouw waarin Jan's school was gehuisvest en in een artikel over Boerhaave's tulpenboom bij kasteel Oud-Poelgeest.
In dit nummer ook het tweede deel van de herinneringen van burgemeester Van Gerrevink aan de eerste tumultueuze maanden na de bevrijding, de perikelen rond de afbraak van de toren van het Groene Kerkje, een bijzonder monument in de gemeente Heemskerk, een archief met foto's van de trams die door Oegstgeest reden en nog meer boeiende bijdragen.