Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Dinsdag 26 april 2016

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Groep 7 bezoekt NoVaTo

Maandag 25 april zijn twee groepen 7 van de St. Victorschool uit Noordwijkerhout op bezoek geweest bij de stichting Noordwijkerhout Van Toen. Vrijwilligers van NoVaTo hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een speciaal lesprogramma voor kinderen van de basisschool.

Dit programma is onlangs aan alle Noordwijkerhoutse basisscholen aangeboden. In vervolg hierop zijn de groepen 7 van de basisscholen uitgenodigd bij NoVaTo. Twee scholen hebben hiervan gebruik gemaakt; de St. Victorschool en de Prinsenhof.

In deze maand krijgen leerlingen van alle basisscholen les over de Tweede Wereldoorlog. Bij NoVaTo konden de kinderen luisteren naar een presentatie over hun eigen dorp gedurende deze periode. Dat sprak hen bijzonder aan, want bepaalde gebeurtenissen kwamen nu wel heel dichtbij!

Na afloop speelden zij een kwartet- en een memoryspel over de oorlog. Beide spellen zijn speciaal voor dit doel ontworpen door NoVaTo. Ook dachten zij na over dilemma’s waar mensen in het dorp toentertijd mee te maken kregen. Wat zouden zij doen in een dergelijke situatie?

Tot slot was er nog even tijd om de tentoonstellingen en de maquettes in de Zeestroom te bekijken. Het was een zeer geslaagde ochtend die zeker volgend jaar april herhaald kan worden! NoVaTo hoopt dat dan ook andere scholen zich melden.