Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Maandag 14 maart 2016

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Geheimen van De Zilk ontrafeld

Donderdagavond 10 maart gaf Theo van Gijlswijk, voorzitter van stichting genootschap Oud de Zilck, een interessante lezing over de Zilk bij NoVaTo. Er kwam een gemêleerd gezelschap op af, want behalve Noordwijkerhouters waren er ook veel Zilkers aanwezig. Voor deze laatste groep was het wel even zoeken naar de Zeestroom, maar gelukkig waren de meesten op tijd binnen.

 

Het werd een interactieve avond die niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor Van Gijlswjk nieuwe informatie opleverde. Natuurlijk waren er veel momenten van herkenning én verbazing. Na een uur was er gelegenheid voor een kopje koffie en een babbeltje, waarna de lezing weer verder ging. Aan het eind van de avond ging iedereen opgetogen naar huis.
En de geheimen? Daar moet u een volgende keer zelf maar naar komen luisteren!

 

De volgende lezing bij NoVaTo vindt plaats op donderdagavond 21 april en gaat over begrafenisrituelen door de eeuwen heen.
 

Tijd: 19:30 uur (zaal open 19:00 uur)
Adres: Hoogstraat 58a, Noordwijkerhout
Gratis toegang.