Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 24 februari 2016

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

100 jaar Sint Bavo

In 2014 was het 100 jaar geleden dat psychiatrisch centrum St. Bavo werd opgericht. De Bavo en de inwoners van Noordwijkerhout hebben sindsdien veel voor elkaar betekend, zowel in de samenleving als op het gebied van werkgelegenheid. GGZ Rivierduinen en de gemeente Noordwijkerhout willen dit stukje geschiedenis niet onopgemerkt laten en hebben gezocht naar mogelijkheden om recht te doen aan deze periode.

Schrijfster Miek Smilde gaat samen met de stichting Noordwijkerhout van Toen de historie van de Bavo vastleggen in tekst en beeld, belicht vanuit zowel (ex)cliënten, (oud)medewerkers, inwoners van Noordwijkerhout en andere betrokkenen. Zij kan natuurlijk alle mogelijke informatie gebruiken!

Bent u iemand of kent u iemand die hieraan een bijdrage kan leveren, neem dan contact op met Miek Smilde, telefoon 06-151 936 47 of e-mail msmilde@xs4all.nl. Meer informatie over mevrouw Smilde vind u op haar website: www.polemiek.com.

Mevrouw Smilde zal vanaf medio maart elke woensdag van 14:00-16:00 uur aanwezig zijn tijdens de inloopmiddag bij NoVaTo aan de Hoogstraat 58a te Noordwijkerhout.

 

Foto: Blik op Noordwijkerhout