Rijnlandgeschiedenis.nl gebruikt cookies om bezoek te meten en om het voor bezoekers mogelijk te maken informatie op deze website te delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Accepteer cookies
Menu
Rijnlandse Geschiedenis streeft naar meer historische samenhang en kennisuitwisseling in de regio.
Woensdag 10 februari 2016

Contactgegevens
Spanjaarskrocht 110
2211 ER Noordwijkerhout
T 06-83908179
E info@noordwijkerhoutvantoen.nl

Noordwijkerhout, Stichting Noordwijkerhout Van Toen

Aankondiging boek over de jacht in en om Noordwijkerhout

Aan het eind van 2016 komt een boek uit over jachtopzichters, jagers, stropers, drijvers en wildhandelaren. Er wordt op dit moment nog heel hard aan gewerkt door de schrijver Peter van den Burg.

 

Nadat zijn boerderijboek in 2012 uitkwam is hij begonnen met het verzamelen van gegevens over de jacht in Noordwijkerhout. Hij heeft honderden uren gestoken in interviews met jachtopzieners, jagers, drijvers, wildhandelaren en niet te vergeten stropers. In de vorige eeuw had bijna iedere landarbeider die in de steun liep wel een stropersverleden; het dorp stond er om bekend. Inmiddels is de jacht in de duinen helemaal verboden en worden er geen jachtvergunningen meer verleend. Wat overgebleven is zijn bijzondere verhalen en die zijn er genoeg!

 

Het boek beslaat 250 pagina’s en is geïllustreerd met 400 foto’s. Het wordt in samenwerking met NoVaTo uitgebracht. De voorinschrijving is inmiddels gestart: inschrijven kan middels een berichtje via mail met daarin uw naam, adres, mailadres of telefoonnummer.